DIREKTBOKNING - Författarkurs 1 - Stockholm Hötorget

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2020-04-16 18:002020-06-04 20:00
Plats Hötorget, Olofsgatan 18, Stockholm
DIREKTBOKNING - Författarkurs 1 vid Hötorget
3200 kr


Med anledning av coronavirus: Alla ska få delta i författarkurser med trygghet och glädje, oavsett om du har valt en distanskurs eller en fysisk kurs i Stockholm. Därför är vi redo med distansplattformar och digitalt konferenssystem så att du som går fysisk kurs kan fortsätta att skriva friktionsfritt även om du råkar bli förkyld eller sjuk. Läs mer här

Här kan du boka din plats till Författarkurs 1 vid Hötorget. När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på jorun.moden@gmail.com 

Kurspriset är 3.200 kr inklusive moms 25% (640 kr). 

Vill du förverkliga dina författardrömmar? Våren 2020 kan du gå Författarkurs 1 i kreativa miljöer hos Cinemantrix alldeles vid Hötorget. Första träffen blir den 16 april, därefter ses vi den 23 april, 30 april, 7 maj, 14 maj, 28 maj och 4 juni klockan 18 - 20.

Kursbeskrivning
Författarkurs 1 ger dig en första verktygslåda till skrivandet och massor av inspiration. Fokus i Författarkurs 1 är: Komma igång, flöde, skrivtid, dramaturgi, karaktärer, dialoger, miljöer och språk och stil samt gestaltning. I kursen ingår lektioner, kortfilmer och bonusmaterial, samt personlig handledning och feedback. Du får hjälp att ta dig förbi skrivkramp, ta avsked av din inre kritiker och hitta din väg till utveckling, oavsett om du vill bli utgiven författare eller skriver för att det är ett sätt att skapa en rikare tillvaro. Räkna med professionella verktyg som snabbt för skillnad, aha-upplevelser och massor av inspiration! Tidigare kursdeltagare har gett kursen högsta betyg och min ambition är att du ska bli lika nöjd. 


Allt det här får du:
– Teorilektioner inklusive övningar och diskussioner. Du som har med dig ett bokprojekt kan tillämpa varje tema direkt på ditt eget skrivande. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer och tränar på att skriva levande dialoger. Du lär dig utnyttja miljöer för att skapa inlevelse och känslor, studerar gestaltning med hjälp av en unik pedagogik, och får stilknep som omedelbart höjer din nivå.

författarkurs 1 i gamla stan

– Personlig handledning. Tillfällen att ta med dig egna texter och få feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare.

– Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Kursplan: en överblick
Vecka 1. Uppvärmning, skrivtid och flow. Konsten att utbyta konstruktiv kritik. Att hantera din inre kritiker, skrivhinder och lösningar.
Vecka 2. Drama, inklusive vanliga nybörjarmissar och tips om att skapa en spännande början samt välja perspektiv.
Vecka 3. Levande karaktärer – att skissa dem snabbt och fördjupa dem.
Vecka 4. Dialoger. Knep för att veta när dialoger bäst kommer till sin rätt, hur de kan säga något om karaktärerna och bidra till spänningen.
Vecka 5. Miljöer. Lär dig att förankra läsaren, skapa en värld som läsaren kan leva sig in i och utnyttja miljöer för att väcka stämning och skapa effekter.
Vecka 6. Språk, stil och gestaltning. Självredigering.
Vecka 7. Berättarknep och ihopknytning. 

DebutanterNivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.

Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.

Det finns även intensivhelger, distanskurs samt fortsättningskurs. Välkommen till Forfattarkurs.se för mer information.

Tid: 18:00 – 20:00. Kort fikapaus med kaffe/te och tilltugg ingår.
Plats: Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget. 
Hemuppgifter: Varje vecka får du hemuppgifter eller arbetar med ett eget skrivprojekt. För att få fullt utbyte av kursen är det en fördel om du kan avsätta minst 3 timmar i veckan utöver lektionstiden.
Pris: 3.200 kr för 14 heltimmar födelade på 7 träffar, två timmar per träff. Dokumentation ingår. 

På bilden ovan ser du några av de författare som blivit utgivna efter att ha gått en kurs hos Författarkurs.se - jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar eller diskutera en bokidé så gör vi det. Varmt välkommen!

Bokningsvillkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften.

Frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com
Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se