Författarkurs 3 på distans - Manus, lektörsläsning och inspiration

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2020-02-16 10:002020-05-24 11:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 3 på distans
2700 kr


Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 3 på distans - Manus, lektörsläsning och inspiration. Denna kurs går på halvfart och räcker därmed en hel termin. Kurspriset är 2.700 kr (inklusive moms 540 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på
jorun.moden@gmail.com

Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. 

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 3 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 2.500 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 5 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen ges i halvfart under september - december, med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Lektion 1. Uppvärmning. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. Ingen chatt denna vecka.
Lektion 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Lektion 3. Scenteknik, driv mm.
Lektion 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Lektion 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Lektion 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Sista veckorna Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

fika för skrivarkurs

Allt det här får du
Kursen pågår i tolv veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varannan vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 5 timmar per studievecka. Varannan vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, kvällstid för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten. 

Chattschema söndagar 10:00 - 10:45
Start den 16 februari, därefter den 8 mars, 22 mars, 5 april, 19 april, 3 maj och den 17 maj. Lektionssajten håller öppet minst till den 24 maj. 

Boknings
villkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. 

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!