Företagarfrukost 27 november

Arrangör Näringslivsbolaget i Sundsvall
Tid 2019-11-27 07:3009:00
Plats Näringslivsbolagets lokaler i Stadshuset, Sundsvall

Eventet stängt för nya bokningar

Välkommen till en företagarfrukost där mötet står i fokus


Ju fler kockar desto bättre soppa?
Ja, så resonerar i alla fall Sundsvalls nye stadsbyggnadsdirektör Magnus Ydmark när det handlar om samhällsbyggnadsprocessen i Sundsvall. På företagarfrukosten ger han en bild av allt det som är på gång inom stadsbyggnads- och lantmäterikontoret framöver.

Hur mår vår näst största arbetsgivare?
Bara i Sundsvall sysselsätter handeln 6 000 personer i Sundsvall – bara vård & omsorg är en större arbetsgivare. Men med vårt förändrade köpbeteende och ökad e-handel, så visar prognoserna att cirka 50 000 jobb kan komma att försvinna de närmaste 10 åren. Elisabet Elmsäter Vegsö, näringspolitisk expert på Svensk Handel med inriktning mot stads- och platsutveckling, är en av dem som ger sin analys av handelns framtid i Sundsvall under företagarfrukosten.  

Möten för miljoner – Sundsvall topp 3 i Sverige
Bara Karlstad och Göteborg har fler gästnätter än Sundsvall i samband med stora möten och kongresser. Det visar statistik från SNCVB (Swedish Network of Convention Bureaus). Bara i år har mötena genererat över 55 miljoner kronor i turistekonomisk omsättning. Kenneth Eriksson, på Sundsvall Convention Bureau ger sin syn på de fina resultaten. 

Sundsvallsregionen är värd för Offentlig Chef
Minst 400 chefer från Sveriges myndigheter och kommuner gästar Sundsvall i januari när det nationella mötet Offentlig Chef för första gången arrangeras i stan. Ett av årets viktigaste möten när det gäller att skapa tillväxt och kunskapsutbyten i vår region. Sundsvallsregionens Maria Wallner berättar om sina förväntningar på konferensen.

Men Mensa arrangerar det smartaste mötet
I maj nästa år samlas cirka 500 av landets skarpaste hjärnor i Sundsvall, när det är dags för Mensas årsmöte. Per och Erland från Menza Sundsvall berättar bland annat att de lyckats få Dramatens performenceföreställning ”Lycka” – med bland andra Johan Ulvesson – till Sundsvall i samband med Sveriges intelligentaste årsmöte.

Bra gjort för Sundsvall
Går den här gången till ett företag som verkligen inte är någon bromsklots för sin branschs utveckling i Sundsvall.

Sen det vanliga vi brukar säga om ”After Breakfast”…