Samtycke och samtyckeskultur

Arrangör Sundsvalls kommun
Tid 2019-11-12 13:0021:00
Plats Kulturmagasinet, Programsalen, Sundsvall
13.00-16.00
 
18.00-21.00
 

Välkommen till en workshop med Fatta!

Den första juli 2018 fick Sverige en samtyckeslag. En lag som säger att allt annat än ett ja är ett nej. Fatta är en ideell medlemsförening för alla som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. Fatta arbetade aktivt för att lagen skulle bli verklighet.

Att samtycke finns i lagen är ett stort steg, men arbetet mot sexuellt våld är inte klart förrän vi har en samtyckeskultur. Det innebär en kultur och ett samhälle där frivillighet är grunden för mellanmänskliga relationer. Under tre år har Fatta utforskat hur vi kan öva oss på samtycke i vardagen.

Workshopen kommer att ge kunskap om vad en samtyckeskultur är och hur arbetsplatsen eller föreningen kan vara en plats att bygga den på. Ni får kunskaper om sexuella trakasserier och dess motsats i samtycke och samtyckeskultur. 

Det kommer att finnas tid för reflektion och diskussion om hur ni kan ta ett första steg till att börja arbeta för en samtyckeskultur på arbetsplatsen eller i föreningen. För de män som vill, kommer det att finnas möjlighet att sitta i en gemensam grupp under stunden för reflektion och diskussion.  

Målgrupp: kommunala tjänstepersoner, politiker, polis, räddningstjänst, samfund, föreningar, idrottsföreningar, studieförbund och övriga aktörer i civilsamhället.

Boka eftermiddag eller kvällspass!
Det finns två pass att välja emellan. Det är samma program båda tiderna!

Kostnad: 100 kr (inkl moms), fika ingår
Anmälan är bindande och kommer att faktureras. Den är inte personlig, du kan överlåta den till en annan person. 

Kontakt: Helen Otterström 060-191544, helen.otterstrom@sundsvall.se

Anmäl dig senast 5 november