MI Grundutbildning

Arrangör Folkhälsocentrum
Tid 2019-11-27 09:302019-11-28 16:00
Plats Sunderby Folkhögskola Kråkbergsvägen 7, Luleå
MI grundutbildning 27-28 nov 2019 samt uppföljning 14 jan 2020
 

Ett erbjudande till dig som arbetar med hälsosamtalet i skolan!


Den 27-28 november arrangeras en kostnadsfri grundutbildning i motivarande samtalsteknik (MI). Utbildningen innefattar totalt tre träffar med en uppföljningsdag 14 januari 2020.


Motiverande samtal (MI) är en evidensbaserad metod vars huvudsakliga mål är att hjälpa människor till förändring. Metoden innefattar såväl ett förhållningssätt som strategier för att hjälpa människor att utveckla sin egen inneboende kraft till förändring. Metoden är personcentrerad och bygger på samarbete där individens motivation och önskemål är vägledande.


MI har effekt när det gäller förebyggande arbete med livsstilsfrågor och kan med fördel användas under elevhälsosamtalet eller i andra möten med elev samt föräldrar. Utbildningen är en insats med syfte att utveckla elevhälsosamtalet och säkerställa att samtalen genomförs på ett likvärdigt sätt i hela Norrbotten.


Arrangör: Folkhälsocentrum, Region Norrbotten


Kursledare: ViviAnne Laru,sjukgymnast med KBT-kompetens samt Alexander Cavén, allmänläkare och företagsläkare  


Kursavgift: Kursen är kostnadsfri för alla skolsköterskor som arbetar med elevhälsosamtalet och lunch och fika ingår. Uteblir du från kursen utan att meddela i god tid debiteras du en administrativ avgift på 500 kr.


Ev. logi: Ordnas av deltagarna själva 


Sista anmälningsdag är 15 november. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Varmt välkomna!För ytterligare info kontakta: Malin Svedjeholm, projektledare på Folkhälsocentrum, malin.svedjeholm@norrbotten.se eller 076 134 49 10.