Skogsbad

Arrangör Annika Hadenius
Tid 2019-09-11 18:0020:00
Plats Kottlasjöns strand, Lidingö
Skogsbad
 

Vi lämnar de stora stigarna och går med långsamma steg in i skogen. Där saktar vi in ytterligare och blir guidade att ta in naturen runt oss med ett sinne i taget. Vi blir inbjudna att känna vinden i ansiktet, höra suset i trädkronorna och känna hur mossan luktar. Skogsbad är en översättning från japanska Shinrin-yoku som betyder att bada i skogsatmosfären. Det utvecklades i Japan på 1980-talet som ett sätt för stressade storstadsmänniskor att återknyta kontakten med naturen. Forskning har visat att vistelse i skogen har många hälsofrämjande effekter. Bland annat kan skogsbad minska stress, förbättra immunförsvaret, balansera blodtrycket och ge bättre sömn.

Kursledare:
Annika Hadenius, Skogsbadsguide under utbildning, Psykosyntesterapeut under utbildning, elevassistent, formgivare och friluftsentusiast.

Investering 80 kronor som jag skickar vidare till WWF. Swish till 073-5882269

Vi håller till i skogen runt Kottlasjön på Lidingö. Samling vid Kottlasjöns strand. https://goo.gl/maps/BoKLwS2y57VAEJvcA
Kommunikation: Buss 201 från Ropsten till Kottlasjön alt Lidingöbanan från Ropsten till Kottla station (7 min promenad). Parkering finns.

Ta med oömma kläder efter väder, rejäla skor, vatten och sittunderlag. Det kan vara bra att klä på sig ett extra lager eftersom vi ibland kommer att vara stilla i naturen. 

Välkommen!

Foto: Darren Cresswell Photography