GENREP - Helheten - Tove Sahlin

Arrangör Riksteatern
Plats Teater 1, Riksteatern Hallunda. Hallundavägen 30 , Stockholm

Eventet stängt för nya bokningar

Genrep av Helheten - en dokumusikal om att vara del av något större 

Helheten är föreställning att ta på, lyssna till, delta i och uppslukas av. En svängig helhetsupplevelse av dans, teater, livemusik, mod och livserfarenhet. 

Föreställningen bygger på en rad dokumentära intervjuer med läkare, nunnor, lydiga och olydiga, nuckor, rektorer, mammor, ensamma och flersamma. Genom inspelade röster får vi ta del av berättelser och erfarenheter som ljuder ut ur färgglada kuber bland publiken i gradängen. Alla bjuder de in oss att fundera kring begreppet helhet. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del? 

På scenen sitter Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör vid sitt piano. Tillsammans med fullblodsartisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Mårten Andersson och Ellen Söderhult omvandlar hon de dokumentära berättelserna till medryckande musik i samklang med de lysande kuberna. 

Helheten är en rörande, angelägen föreställning som välkomnar såväl erfarna som helt nya dans- och teaterbesökare. En hjärtevärmande och tankeväckande upplevelse för våra sinnen, där vi får en chans att pröva hur det känns att vara del av något större. Att bli insläppt och kanske släppa in. 

Bakom verket står Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin och delar av det konstnärliga teamet som också skapade det bejublade verket DNA– Dansa Nära Anhörig för Backa teater i höstas. ”Känsloladdningen är stor och stundtals enorm” skrev Dagens Nyheter om DNA, medan Borås tidning beskrev den som ” … en personlig och fängslande dansföreställning … Missa den inte."

Helheten ingår i ett av Riksteaterns långsiktiga tematiska spår, Demokratins gränser. Läs mer på http://demokratinsgranser.riksteatern.se

Idé, koreografi och regi: Tove Sahlin
Intervjuer, manus och konceptarbete: Malin Holgersson
Musik, arrangemang och sånginstudering: Maria Johansson Josephsson
Scenografi, ljusdesign och kostym: Josefin Hinders
Projektioner: Nemo Stocklassa Hinders
Kreativ mönsterkonstruktion: Sara-Lovise Ewertson

Medverkande:
David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult, Mårten Andersson, Maria Johansson Josephsson

Medverkande röster:
Edvin Edin Adolfsson, Henry Ascher, Leopold K Bojsenburg, syster Karin, Malin Lindroth, Sofia Jama Liban, Max, Marco Vega, Rickard Öh

Längd: 1 timme och 20 minuter