Psykisk traumatisering och bemötande med Johanna Brynielsson

Arrangör Samordningsförbunden i Skaraborg
Tid 2019-10-28 13:0016:00
Plats Sessionssalen, Centrumhuset i Götene

Eventet stängt för nya bokningar

Evenemanget är nu fullbokat, vi är glada för det stora intresset! 

Maila jennie.malm.georgson@utvag.se om du vill ställa dig på vår återbudslista.


Denna föreläsning vänder sig till dem som inom sitt yrke möter människor som varit utsatta för svåra livshändelser och har ett intresse av att fördjupa sin kunskap kring trauma och bemötande.

Föreläsningen handlar om trauma och psykisk traumatisering ur ett brett perspektiv. Olika orsaker till psykisk traumatisering kommer beröras och vilka konsekvenser det kan få. Teman som anknytningsmönster och sårbarhet, traumatiska minnen, dissociation och hjärnans försvarsbeteendesystem kommer att tas upp. Fokus kommer även vara på vad som är viktigt att tänka på när det gäller bemötande av traumatiserade människor inom olika verksamheter.


Johanna Brynielsson är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut, psykoterapihandledare och specialist i klinisk psykologi. Hon har varit verksam inom psykiatrisk öppenvård sedan 22 år med specialisering inom utredning och behandling av komplex traumatisering och dissociation. Hon är även sedan många år aktiv som utbildare och handledare inom traumafokuserad psykoterapeutisk behandling.


Vi bjuder på kaffe/te och frukt i pausen.