Vernissage med Björn Persson

Arrangör Sydafrikaresor
Tid 2019-05-27 17:3019:30
Plats Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Eventet stängt för nya bokningar

Inbjudan till Sydafrikaresors vänner!

Som kund till Sydafrikaresor vill vi bjuda er på en exklusiv möjlighet att besöka utställningen The Thin Line på Dunkers Kulturhus, som denna afton håller öppet bara för oss. I samband med detta får vi också lyssna till Björn som med egna ord berättar om sina erfarenheter och verk. Ett verkligt unikt tillfälle! Arrangemanget är kostnadsfritt men anmälan krävs, begränsat antal platser och först till kvarn gäller.  

Utställningen The Thin Line med fotografier av Björn Persson på Dunkers Kulturhus i Helsingborg, är en betraktelse över en storslagen och vacker djurvärld som befinner sig i en skiljelinje mellan överlevnad och dess motsats. Afrikas vilda djur har funnits på vår planet i över 50 miljoner år. De första människorna tog sina inledande steg för cirka 200 000 år sedan. Under denna förhållandevis korta livsexistens, har människan varit orsak till exterminering av ett stort antal djurarter, genom tjuvjakt och genom skövlande av väsentliga naturområden.

Björn Persson är en internationellt omskriven fotograf som uppmärksammats med ett flertal prestigefyllda utmärkelser. Under många år har han rest runt i olika delar av världen och bland annat fotograferat Afrikas hotade djurarter, Antarktis försvinnande ismassor och isbjörnarnas smältande habitat. Björn Perssons inkännande dokumentation av de vilda djuren visar dem i deras naturliga miljöer där de levt i generationer. Fotografierna är intagande med närgående och finkänsliga porträtt av vilda djur i en alltmer reducerad möjlighet till fortlevnad.

Anmälan krävs men är kostnadsfri. Tänk på att sena avhopp hindrar andra från att gå i ert ställe. Välkomna!