Lunchseminarium med eHealth Innovation 2 april

Arrangör Blue Science Park
Tid 2019-04-02 11:0013:00
Plats NetPort Science Park, , Karlshamn
Lunchseminarium med eHealth Innovation 2 april
 

Lunchseminarium med eHealth Innovation:
Kommunal samverkan kring innovationsupphandling – erfarenheter från Ystad, Skurup och Trelleborg

Den 2 april arrangerar Blue Science Park ett lunchseminarium kring innovationsupphandling. Träffen är en del av projektet eHealth Innivation. 

Vid seminariet berättar Kristian Silverberg, upphandlingschef i Trelleborgs kommun och Mattias Johansson, upphandlingschef i Ystads kommun om erfarenheterna av att föra dialog med näringslivet och arbeta med innovationsupphandling som strategiskt verktyg för att utveckla samhällsservicen.

Datum: Tisdagen den 2 april
Tid: 11-13
Plats: NetPort Science Park, Biblioteksgatan 4, 374 35 Karlshamn. Lokal: Amazonas
Anmälan: Senast den 22 mars

Lättare lunch ingår!

Bakgrund
Med stöd av Vinnova och i nära samverkan med Upphandlingsmyndigheten har Trelleborgs kommun, Skurups kommun och Ystads kommun tillsammans utvecklat en modell för att kunna arbeta med innovationsupphandling som strategiskt verktyg för att utveckla samhällsservicen. Modellen testas nu i tre innovationsupphandlingar. Upphandlingarnas inriktning har växt fram genom en kreativ process som har kännetecknats av hög delaktighet där personal på tvärs av förvaltningar och kommungränser, har fått kunskap om innovationsupphandling och sedan tänkt innovativt utifrån de behov de ser i sin vardag. Ett viktigt inslag i processen är dialogen med marknaden. Under hösten 2018 genomfördes exempelvis dialogmöten med näringslivet och tre olika RFI (Request for information).

Vill du veta mer?
För mer information om seminariet, kontakta Charlott Clementz, Blue Science Park

Varmt välkommen!