Kvinnlig Essens - Kraften inom Dig

Arrangör Patricia Mellin, Kommunikatör & Fotograf
Tid 2019-05-14 20:022019-06-11 20:02
Plats Göteborg Info om exakt adress kommer i samband med bekräftelsen., Online
1800
 

Kvinnlig Essens - Kraften inom Dig 

Välkommen till en kurs i kreativitet, personlig utveckling och konsten att vara kvinnlig, vacker och stark. Syftet är att främja en sund självbild och att inse att du har makten över din egen kvinnlighet. 

Vi använder oss av metoder som består av träffar, samtal, fotosessioner, föreläsningar, workshops och specifika övningar. Detta är en kurs med bara fokus på dig och en process med personlig guidning. 

Föreläsningar, workshop och fotosessioner kommer att hållas av Patricia Mellin och Agneta Orlå. 

Kom och ta fram en egen inspirerande bild av dig själv och möt dig själv oavsett ålder, bakgrund och var du befinner dig i livet. 

Målgrupp: kvinnor
Plats: Göteborg
Antal gånger: 4
Datum och tid:14/5, 21/5, 28/5, 11/6, kl 18.30 - 21.00
Pris: 1800 sek inkl moms

Bokning: https://simplesignup.se/event/148592

Betalning sker i samband med anmälan.
Anmälan är bindande.

Övriga betalningsätt: 
SWISH: 0707972705
PayPal: patricia.mellin@gmail.com 
Konto: SEB 5164 00 008 95 

Kursprogram
Paus med fika ingår.

Tisdag 14/5 kl 18.30 - 21.00
Presentation av kursledarna
Genomgång av programmet
Presentation av kursdeltagarna
Patricia introducerar Kvinnlig Essens
Agneta går igenom betydelsen av den så kallade skuggan inom oss
och de tre kvinnliga arketypernas skuggsidor -
utifrån Jungfrun, Modern och Viskvinnan.

Tisdag 21/5 kl 18.30 - 21.00
Agneta leder workshop med skuggarbete i fokus
och du får arbeta med konkreta exempel ur ditt eget liv.

Tisdag 28/5 kl 18.30 - 21.00
Patricia går igenom följande:
Vad är Kvinnlighet?
Vad menas med Kvinnlig Essens?
Att vara medveten om sig själv och ha kärlek till sig själv
Workshop med Kvinnlig Essens i Fokus

Tisdag 11/6 kl 18.30 - 21.00
Patricia går igenom följande:
Att använda fotografi i personlig utveckling
Kort genomgång om själva fotograferingen
Individuell fotografering
Gruppfotografering

Kursinnehåll

Kursen vänder sig till dig som är kvinna och vill utveckla din förmåga att vara kvinnlig. Du är nyfiken på dig själv och intresserad av att upptäcka sidor hos dig som du har glömt eller som du inte var medveten om.

  • Du blir mer medveten om och upptäcker dig själv och din kvinnlighet.
  • Du upptäcker en lekfull och annorlunda inställning till att vara kvinna.
  • Du får hjälp med att reflektera och får lära dig tekniker för att ta fram ditt bästa jag. 
  • Du blir mer medveten om negativa självbilder och befriar dig från dem. 
  • Självkänsla/självförtroende ökar – du tar kontroll över din egen kvinnlighet
  • Ökad kännedom av din inre kraft leder till att länken mellan dig och din inre skönhet blir starkare..

Genom att transformera skuggsidorna för Jungfrun, Modern och Viskvinnan - de tre arketypiska formerna för det feminina som existerar i alla kvinnor och som lever inom oss genom våra förmödrar - återtar vi vår förlorade kraft. Vi lämnar prägling utifrån skam och skuld och stärker kontakten med vår själ. 

Målet är att du efter kursen ska ha uppnått ökad förståelse över vem du är och att du genom acceptansen av din inre och yttre skönhet kan inspirera andra kvinnor.

Patricia Mellin är utbildad fotograf och har även utbildning inom marknadskommunikation, förändringsledarskap och kompetensutveckling. Patricias erfarenheter kommer från näringslivet, politiken, föreningslivet och hennes egna upplevelser av att vara kvinna med utländsk bakgrund. 

”Om vi vill ta steget ut ur den stereotypa och falska bilden av kvinnan och dess kvinnlighet, om vi vill skapa en fantastisk relation med oss själva, om vi vill vara passionerade, målmedvetna, fyllda av liv, om vi vill känna oss trygga i vem vi är, måste vi börja föra tillbaka den "kvinnliga essensen" i vår värld. Att vara kvinnlig handlar inte om att vara sexig. Det handlar om äga oss själva, att ta  makten över oss själva. Att visa vår kvinnlighet är något som många av oss kvinnor har glömt bort eller helt enkelt inte vet hur man gör. Vi har inte fått lära oss att vara kvinnliga, på ett sunt och kraftfullt sätt” säger Patricia Mellin 

Agneta Orlå är socionom, drömterapeut, astrolog och vägledare och sedan många år kursledare i personlig utveckling. Hon är skribent i olika tidningar och medverkar i den nyutgivna antologin ”Över mållinjen”; Ariton Förlag. Hennes passion är att medvetandegöra dolda krafter och potentialer i individer och hjälpa andra att finna mening och tillit till Livet. 

Agneta Orlå berättar: ”När vi omfamnar vårt mest mörka jag, de sidor inom oss som vi skäms för och därför inte vill erkänna, då ger vi oss själva också möjligheten och friheten att vara dem vi är. Allt det vi säger oss längta efter – kraft, glädje, harmoni och frid – går paradoxalt nog via att bli vän med och omfamna vårt mörker. Inte genom att först söka ljuset. Det är nedstigningen som kommer före uppstigningen. Ju mer medvetet vi på allvar vågar uppmärksamma och omfamna de förnekade sidorna inom oss, desto mer mörker vi avslöjar – ju starkare gör vi vårt ljus. Den schweiziske psykologen Carl Gustav Jung menade att skuggan är en del av oss som står i motsatsställning till vårt medvetna jag. Vår skugga följer efter oss lika uthålligt och envist som skuggan av vår kropp, då vi är ute i solskenet. Den består av drifter och känslor som vi inte vill kännas vid och därför förnekar i våra olika roller och det vardagliga samspelet med andra människor. Bortom skuggan finns våra egentliga jag, men det är ofta undanstoppat och förtryckt på grund av anpassningskrav både ifrån oss själva och omgivningen. Det är genom skuggans existens, som oönskade repriser om och om igen skapas i våra liv, fortsätter Agneta Orlå. 

För mer info:
 
Patricia Mellin 
patricia.mellin@gmail.com
mobil: 0707972705 
www.patriciamellinphotography.com 

Agneta Orlå
info@agnetaorla.se
mobil: 0709656128 
www.agnetaorla.se