Tip the Velvet - Victorian Secrets

Arrangör Tip the Velvet
Tid 2019-03-23 21:002019-03-24 02:00
Plats Bellmans Salonger Bellmansgatan 9 411 28 Göteborg, Göteborg

Eventet stängt för nya bokningar

Vad hade hänt om den ångdrivna teknologin från den viktorianska eran hade legat till grund för 1900-talets tekniska utveckling? Enorma zeppelinare går i skytteltrafik över Hagakyrkan och på Bellmans Salonger har Tip the Velvet kört igång ångturbinerna inför en kväll i Neo-Viktorianismens tecken!

Den viktorianska eran (1837-1901) var en tid av spännande tekniska landvinningar. Ångmaskinen, gasljuset, kameran, telegrafen och telefonen sprang ur denna tid. Det var också en tid där moralismen tog fart, och det viktorianska England beskrivs ofta som rent sexualfientligt. Det är garanterat en sanning med modifikation, detta var trots allt den tid som myntade många av de termer som vi idag använder för att beskriva sexualitet. Och så givetvis födelsen av den inom burlesquen så älskade korsetten! Science fiction signerad H.G. Wells och Jules Verne fångade människors fantasi, och mer än hundra år senare drömde sig folk tillbaka, och fram igen! Steampunken var född!

Så, låt oss besöka en enklare samtid, sprungen 1800-talets estetik och teknologi! Höga hattar, kravatter, enormt stora klänningar, korsetter, goggles och kugghjul, kugghjul, kugghjul! Men den berömda viktorianska prydheten, den lämnar vi vid dörren!

På scen: The Royal Roses – Velvet Vixens

Konferencier: Mysti Vine (UK)

DJ: Eden Lost

Obemannad garderob!

Dresscode! Förutom festens tema så kan du klä dig följande:

  • Frack/smoking/kostym, bal/aftonklänning

  • Vintage (allt från slutet av 1800-talet till 1960-talet)

  • Historiskt (1600-1800-tal)

  • Historiska uniformer (Obs: INGA SS-symboler eller hakkors!)

Nyckelord kan vara: korsetter, hattar, kravatt, glamour, glitter, paljetter och plymer, svulstigt, dekadent, stilfullt, societet, historisk design. Tänk Moulin Rouge, Cabaret och kostymdramer, såväl som gangsterstil från 20-talet. Huvudpoängen är att det ska kännas uppklätt och genomtänkt. Hellre uppklätt än avklätt! Har du funderingar kring vad du ska klä dig i så släng iväg ett mail till oss! OBSERVERA att ni kan bli nekade i dörren trots giltig biljett om ni inte följer denna dresscode!

Exempel på vad som inte accepteras (bär du detta måste du alltså vända i dörren, så har du funderingar lönar det sig verkligen att höra av sig till oss innan och kolla!)

– Jeans och t-shirt
– Raffset/ porriga/ moderna underkläder utan burlesque- eller retrokänsla.
– Vardagskläder

Titta gärna på bilderna från våra tidigare event för inspiration!

Tips!
Tänk på att ni lätt kan piffa till era kostymer med t ex hatt, kravatt, blomma och dylikt.

OBS! 18-årsgräns!