Föreläsning: Låt maten bli din medicin

Arrangör Martaglutenfri
Tid 2019-04-02 18:3021:00
Plats STPLN-Malmö Stapelbäddsgatan 3, Malmö, Malmö
Fullbokad
Föreläsning
200 kr
Fullbokad
Föreläsning+Läkande mat
280 kr
Ekologiskt & naturligt glutenfritt bröd, 460 g
50 kr
Fullbokad
Kl. 9.30 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
780 kr
kl. 9.30 Hälsoinriktad yogakonsultation
550 kr
Fullbokad
Kl. 10.30 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
780 kr
kl. 10.30 Hälsoinriktad yogakonsultation
550 kr
Fullbokad
Kl. 12.45 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
 
kl. 12.45 Hälsoinriktad yogakonsultation
550 kr
Fullbokad
Kl. 13.45 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
780 kr
kl. 13.45 Hälsoinriktad yogakonsultation
550 kr
Fullbokad
Kl. 15.30 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
780 kr
kl. 15.30 Hälsoinriktad yogakonsultation
550 kr
Fullbokad
Kl. 16.30 Ört- och näringsmedicinsk konsultation
780 kr

Behöver du hjälp med din hälsa?

Dagen efter föredraget, den 3 april, kommer Ann-Louise och Marta erbjuda sex olika tillfällen att få en privat konsultation på 50 min. 

Ann-Louise är ört- och näringsmedicinare. Hon använder sig av iris- och tungdiagnostik, fotzonterapi, samt det viktiga utredande samtalet. Ta med dig provsvar från läkare, ev privata hälsoanalyser, samtliga mediciner och kosttillskott som du tar eller har tagit det senaste året. Det som hon framför allt arbetar med är mag- och tarmbesvär, hudproblem och hormonella besvär. Ann-Louise har tillgång till ett flertal olika analysföretag i andra länder som tillhandahåller allergitester, hårmineralanalyser, avföringstester samt ett flertal olika mineral och vitaminanalyser i blod. Vid konsultationen kommer ni gå igenom vad som kan vara ett behov för dig, men för många behöver man inte göra ytterligare analyser, utan man kan genom konsultationen komma fram till en riktning. Behandlingen består av örter, kosttillskott samt kostråd. 

Marta är yogalärare och hälsovägledare. Hon ger yogaterapeutisk konsultation med yoga- och meditationsövningar som behandling för dina besvär. Är du sjuk, upplever stress, oro, utmattning eller vill komma i balans, har hormonella obalanser eller särskilda problemområden i kroppen? En konsultation innebär att du och Marta tillsammans benar ner det du vill ha hjälp med. Utifrån detta analyserar hon din kropp genom yogaövningar. Som behandling kommer du få lära dig yoga- och meditationsövningar som är anpassade för dig och det du vill få hjälp med. 

Viktig information:Konsultationerna kommer ske i centrala Malmö den 3 april, när du anmält dig kommer vi maila dig exakt adress och info.


Låt maten bli din medicin

De här orden myntade den grekiske läkaren Hippokrates, allmänt kallad ”läkekonstens fader”, redan 400 år före Kristus. Inget är nytt under solen, begreppet är minst lika aktuellt idag. Men hur gör man då? Hur får maten till att bli läkekraft?

Den här kvällen kommer ört- och näringsmedicinare Ann-Louise Fransson att berätta om vad maten faktiskt innehåller och vad dess innehåll med mineraler och vitaminer har för uppgift i våra kroppar. Kanske trodde du att om du äter hyfsat allsidigt så får du i dig vad du behöver. Är det verkligen så?

Nej faktiskt inte, räknar man olika dagsmenyer, så finner man att man inte kommer upp ens till rekommenderade doser av vissa näringsämnen. Och det är ju naturligtvis inte bra, i förlängningen kan dessa obalanser leda till symtom som leder till sjukdomar, som leder till medicin, och så är förloppet igång, fel förlopp.

Men varför? Ja dels för att du kanske äter fel, men det hänger ihop med magen också, om den funkar optimalt? Och det gör den på många tyvärr inte. Varför inte då? Ja det har också med maten att göra, bland annat. Den här kvällen kommer vi ta en djupdykning in i tarmflorans värld för att se hur det skapas ett optimalt näringsuttag ur maten samtidigt som varje vitamin och mineral får göra det de är ämnande att göra i kroppen.

Välkommen till ett nydanande och lärorikt föredrag!

FÖRELÄSAREN: Ann-Louise Fransson driver ört- och näringsmedicinska företaget Botanikan. Hon föreläste i Malmö november 2017, den gången om svenska medicinalväxter, då var det fullbokat till sista plats med 1200 personer intresserade. Så vänta inte, om du vill komma med! Hon förklarar på ett lättbegripligt sätt det som ibland kan tyckas lite klurigt.

VILL DU PASSA PÅ ATT ÄTA? Den här kvällen bjuder Marta Dell'Anna, hälsoinspiratör och upphovskvinnan till Martas naturligt glutenfria bröd, på läkande och förtrollande god mat under pausen i mitten av kvällen. På menyn står en matig vegansk antiinflammatorisk soppa med smak av svensk odlad ingefära & gurkmeja till detta serveras Martas egna hälsobröd med en klimatsmart hummus toppat med vilda växter. Middagen är vegansk, gluten- och laktosfri samt fri från tillsatser.


För mer info om oss:
Ört- och näringsmedicinare, 
Ann-Louise Fransson http://www.botanikan.se
Hälso-inspiratör & livsmedels utvecklare, 
Marta Dell'Anna http://www.martafree.se