På Tapeten 22 februari 2019

Arrangör Stenstan Visitor Center
Tid 2019-02-22 12:0013:00
Plats Stenstan Visitor Center, Sundsvall
Fullbokad
På tapeten - då, nu och i framtiden 22 februari
 
Väntelista (OBS)
 

22 februari kl 12:00

Tema för februari är kvinnor i rampljuset.

Föreläsning med Cecilia Dahlbäck om Solgläntan, en byggnad som bär på en rik historia; allt från Sundsvalls första BB till en av stadens första förskolor. 

I projektet Välfärdens kulturarv lyfter Cecilia ett, på olika sätt, exkluderat, stigmatiserat och underrepresenterat kulturarv: De utsatta, arbetslösa, fattiga och sjukas historia, men även kvinnors intåg på arbetsmarknaden och framväxten av den offentliga sektorn – berättelser om resan från ett fattigt Sverige till modern välfärdsstat. 

Månadens gäst är Teater Västernorrland som gör en läsning av pjäsen ”I huvudet på Alfhild Agrell”. En föreställning om bagardottern från Härnösand som blev en av sin tids mest uppskattade och spelade dramatiker.

Alfhild Agrell var samtida med Strindberg och Ibsen, men trots den hårda konkurrensen var hon under det tidiga 1880-talet den mest spelade dramatikern på Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Hon skrev om det som låg henne närmast hjärtat: kvinnans frigörelse och rätten till ett eget liv. Denna lustfyllda föreställning rör sig mellan dröm och verklighet. Genom Alfhilds ögon får vi se fragment ur hennes pjäser och minnas hennes succéer. Premiär på Sundsvalls Teater 8 mars.

Precis som vanligt har du möjlighet att förlänga din ”På Tapeten-upplevelse” genom att äta lunch tillsammans med övrig publik på Stadhusresturangen, direkt efter föreläsningen. Vi har ordnat ett exklusivt ”På Tapeten-pris” á 90 kronor för dig som har deltagit på föreläsningen. Meddela i anmälan.