Skriva lättläst – öppen kurs 21 maj

Arrangör Språkkonsulterna
Tid 2019-05-21 09:0012:00
Plats Språkkonsulternas kontor, Sankt Eriksgatan 17, Fridhemsplan, Stockholm
Skriva lättläst – öppen kurs
 

Att skriva lättläst handlar om att anpassa texter så att fler kan ta till sig innehållet – även de som har svårt för att läsa. Under en öppen halvdagskurs med vår lättlästexpert Amalthea Frantz får du lära dig om grunderna för att skriva lättläst.


Pris: 1 980 kronor. Moms tillkommer med 25 procent. 

Målet med kursen
Under kursen får du ta del av grunderna i att skriva lättläst. Efter kursen kommer du att ha kunskap om olika målgrupper för lättläst och deras behov. Du kommer även att få bekanta dig med metoderna som beskrivs i den kommande boken Skriva lättläst av Amalthea Frantz och Anki Mattson.

Vem passar kursen för?
Kursen passar särskilt för dig som skriver för personer med olika läshinder. Du kanske är bekant med lättläst som begrepp, men saknar kunskap om vad som gör en text lättläst för olika målgrupper eller vill veta mer om hur du kan tänka när du ska skriva en lättläst text.

Ur programmet
Under kursen varvas föreläsningar med övningar och diskussioner.

Vad är lättläst?
- Skillnaden mellan lättläst och klarspråk
- Målgrupper för lättläst
- Att arbeta med lättläst: innehåll, språk, form och bild

Kursledare
Amalthea Frantz är Språk­konsulternas lättläst­expert. Hon arbetar med allt från text­granskning till stora projekt som inbegriper såväl text som form­givning och bild.

Tidigare arbetade Amalthea på Centrum för lättläst. Hon har även varit redaktör för lättläst litteratur på LL‑förlaget på Myndigheten för till­gäng­liga medier (MTM).


Tänk på att anmälan är bindande. Om du får förhinder kan du ge din plats till någon annan. Kontakta oss i så fall på info@sprakkonsulterna.se.