Amatörer - kl 9, Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg

Arrangör Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
Tid 2019-02-12 09:0011:20
Plats Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Amatörer - Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg
 

Amatörer

Regi: Gabriela Pichler l 2018 l 1h 42 min l Språk: Svenska, engelska, arabiska, bosniska, romani, rumänska, tamil, tyska, kurdiska - svensk textning l Åldersgräns: 7 år 

Välkommen till Lafors! Ett litet svenskt brukssamhälle i desperat behov av nystart. En gnista hopp tänds när den tyska lågpriskedjan Superbilly överväger att etablera sig på orten. 500 nya jobb skulle förändra allt! Nu gäller det att sätta Lafors på kartan meddelar kommunchefen och snart är beslutet om en kommunfilm fattat. Kulturbudgeten är dessvärre slut men kommunanställde Musse får en vågad idé; Vi låter skolungdomarna göra filmen – som ett skolprojekt i demokratins anda! Det är ju modernt, nytänkande – och gratis…

Gabriela Pichler följer upp Äta sova dö-framgångarna med ett nytt drama fyllt av uppkäftig humor och ett stort bultande småstadshjärta.

Manuset är ett samarbete mellan Pichler och författaren Jonas Hassen Khemiri, som belönades med Augustpriset för sin roman Allt jag inte minns. Filmen är nominerad till Gudlbaggar i kategorierna Bästa regi, Bästa manus, Bästa kvinnliga huvudroll och Bästa manliga huvudroll.

Antirasistiska Filmdagar arbetar med en kombination av film och samtal. Direkt efter filmvisningen följer ett samtal med Klara Levin - dokumentärfilmsregissör, producent och filmpedagog, under cirka 30 min.


Du kan boka max 50 platser åt gången, vill du boka fler än så får du göra ytterligare en bokning.

Tillgänglighet: Hörslinga finns i salongen. Det finns plats för rullstol och permobil som går bra att reservera genom biljettkassan (nås på 042-13 41 41). 

Följ Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg på Facebook. Antirasistiska Filmdagar i Helsingborg arrangeras av Antidiskrimineringsbyrån Norra Skåne i samarbete med Medborgarskolan och med stöd från Kulturnämnden Helsingborg. 

För frågor kontakta jenny.mork@adbnorraskane.se.