Skriva fackbok

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2019-04-04 20:152019-05-23 22:00
Plats Olofsgatan 18 i Cinemantrix lokaler, alldeles vid Hötorget., Stockholm
Skriva fackbok
3300 kr


Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till en sexveckorskurs där du får verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Vi träffas i studio Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget, en kreativ miljö där du får ta del av verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld. Målet är att du ska få kunskaper för att skapa en plan för struktur, stil och innehåll samt minst två provskrivna texter till din fackbok.

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. 

Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner och flera fackböcker för både barn och vuxna. Programmet presenteras nedan. 

4 april
Presentation av deltagarna och kursprogram. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin.

11 april
Från idé till urval. Att testa sin idé, identifiera målgrupper, avgränsa idén och börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Efterforskningar och planering. 

25 april
Skrivtekniker för fackbokförfattare. Att skriva för målgruppen. Anpassa stil och ton (skriva lättläst och direkt). Provskrivning på lektionstid.

9 maj
Att använda knep från skönlitteraturens värld: storytelling och gestaltning. Avstämning: hur långt har var och en kommit i sin process?

16 maj
Skrivprocessen: grit för författare. Redigering.

23 maj
Presentation av hur långt var och en kommit i processen. Frågor om förlag och utgivning.Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men om du vill få maximalt utbyte av kursen kan du skriva ned dina tankar kring fackboken + en exempeltext ur ett kapitel på max 5 A4-sidor. Kursledaren ger dig råd och bollplank under utbildningen. 


Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller funderingar.