ANMÄLAN & BILJETTER: Time Attack Festival 2019 (King of Mantorp x "Ten of the Best" bilutställning)

Arrangör TAnu.se
Tid 2019-06-29 09:0017:00
Plats Mantorp Park, Online

Eventet stängt för nya bokningar

OBS! EVENTET FULLBOKAT FÖR KÖRNING! VILL NI KOMMA OCH TITTA ELLER STÄLLA UT GÅR DETTA FINT, ANMÄLAN OCH ENTRÉ PÅ PLATS MANTORP PARK!

Vi på TimeattackNU.se vill hälsa alla med minsta intresse för bankörning och bilar överlag välkomna 29 Juni, lördag till Mantorp Park.

På plats har vi också en uppföljning på förra årets lyckade bilutställning där vi delar ut priser i över 20 kategorier: KLICKA FÖR FACEBOOK-EVENT & MER INFO BILUTSTÄLLNING.

PRESENTATION: TIME ATTACK 2019

Nybörjare och de som behöver extra stöd får fri kostnadsfri tillgång till en klassvärd i depån (förarcoachning går boka separat).

På våra arrangemang har vi alltid hög säkerhet i form av bemannade posteringar, ambulans med sjukvårdare, räddnings/släckbilar med utbildad personal samt sekretariat som alltid har trevligt folk på plats. 

På plats finns också professionella fotografer och övrig media av hög klass: KLICKA FÖR VÅR FACEBOOK.

På plats har vi även en bilutställning med priser enligt nedan samt att vi har en enkel konbana i samarbete med SWR Motorsport och SLC Racing... med andra ord finns något för alla förutom en ordentlig snabba & råa bilar som kör på banan hela dagen!

Prispokaler i mer än 20 klasser lovar på en härlig uppslutning där alla bilentusiaster är välkomna in i Time Attack-gemenskapen!

25 juni - KONBANA INSTÄLLD! 14 juni - KLICKA FÖR KONBANA FACEBOOK-EVENT:Även förra årets Konbana i Rom-kurvan kommer tillbaka (endast 20 platser). Vill du njuta av Festivalen men inte riktigt är redo för stora banan... prova detta och känn pulsen för att jaga personbästa tid runt slingan!

- - -

PRIS:

TIME ATTACK & AUTOMATISKT DELTAGANDE "KING OF MANTORP": 2990:- (2490:- Förare TANU-serien) Inkl. +3 fribiljetter (OBS! +500:- efter 22 juni!)

Välj en klass baserat på dina däck/motoreffekt, värm upp med ett pass på förmiddagen... för att sedan sätta din bästa tid på 3x15min långa kvalitativa Time Attack pass (preliminärt)!

Top 5 i varje klass går till SuperLaps final = Ett utvarv, en chans på attack - - - > Målgång och "King of Mantorp" utses!

Dagen avslutas med "Open Pit" pass för alla. Perfekt för medåkningar och ta med vänner & sponsorer ute på banan!

FAKTURA: Välj detta alternativ om du vill att ditt företag eller sponsor blir fakturerat för körning + övrigt i en klumpsumma.

Fyll då ej i några betalalternativ utan skriv in manuellt på nästa sida vad du önskar, så kontaktar vi dig via E-mail med underlag. OBS! Alla anmälningar är bindande och 25% tillkommer då på alla priser.

- - - - - 

REGLER/RIKTLINJER:

CLUB:

Kaross: Besiktigad gatbil

Max motoreffekt: Gatdäck 345HK, R-däck 200HK, Slicks 120HK

Street:

Kaross: Serietillverkad för allmän väg 

Max motoreffekt: Gatdäck 600HK, R-däck 450HK, Slicks 200HK

PRO GT:

Kaross: Serietillverkad för allmän väg

Max motoreffekt: Gatdäck 750HK (oberoende av växellåda), R-däck 600HK PDK / 650HK H-låda, Slicks 300HK 

PRO:

Kaross: Serietillverkad för allmän väg

Max motoreffekt: Gatdäck obegränsad, R-Däck obegränsad, Slicks upp till 260 bredd 500HK. Slicks fri bredd 400HK.

PRO MOD:

Kaross: Bibehållit A & B-stolpe från serietillverkad bil.

Max motoreffekt: Gatdäck Ej tillåtet, R-däck obegränsad, Slicks obegränsad.

Unlimited:

Kaross: Täckta hjul

Max motoreffekt: Gatdäck Ej tillåtet, R-däck obegränsad, Slicks obegränsad.

Vid regn (Wet condition - gäller alla klasser):

Vid stående vatten på banan får valfritt däck med minst 3mm mönsterdjup. Bilar med däck som inte anses säkra kan förbjudas körning.

Tävlingsledningen avgör när gränsen till stående vatten går. Normalt sker detta när spray syns bakom bilarna. Skylt i utsläppet placeras då ut.  

Däck:

Gatdäck - E- och DOT-märkta däck med TW (treadwear) över 180 och som inte marknadsförts som "R-däck/Semi-slicks", t.ex. Pilot Sport Cup 2, Yokohama A052, Federal 595RSR etc.

R-däck - E- och DOT-märkta (gatlegala) övriga däck, t.ex. Toyo R888, Hankook Ventus 221, Yokohama 048 etc.

Slicks - däck avsedda för tävlingsbruk, delas upp i två olika breddklasser: över och under 260 mm bredd.

TAnu.se åtar sig rätten att "seeda" dig in i rätt klass, välj därför klass med omsorg då det underlättar mycket för oss och vi slipper "sista minuten"-flyttar när besiktigar din bil.

Känner du dig osäker, tveka inte att maila anmalan@timeattacknu.se med spec på bilen samt ditt telnr så ringer vi upp dig med support!

- - - - -

Lunch: Mantorp har sin restaurang öppet som vanligt. Notera tiderna som det är lunchpaus = Då kommer funktionärer ha förtur i kön. 

Biljetter & regler på plats:

BILJETTER: Time Attack Festival är ett event öppet för publik. Entré kostar på plats 150:-/styck (4x biljetter 400:-).

BESIKTNING & LICENS: Vi kör under SMA som tillhandahåller en personförsäkring, den kostar 200:-/dag (på plats 250:-) eller 550:-/säsong (TECKNA HÄR!). Gäller såväl förare som medåkare.

En enklare teknisk säkerhetsbesiktning kommer göras på alla bilar innan ni släpps ut på banan.

ELSKÅP (400:-/dag): Om du vill ha framdragen el till din depåplats måste du ansöka om det innan, Mantorp Park tillhandahåller denna tjänst. Stäm av med sekretariat var du ska stå om du bokat el.

95dB - Rekommenderad nivå: Den satta gränsen är 95 dB och kommer kontrolleras löpande. Bilen måste ha en komplett avgassystem monterat med minst en ljuddämpare.

Observera att detta av miljöskäl är något vi kommer kontrollera hårdare, vi rekommenderar t.ex. inte att ha en öppen wastegate eller dylikt.

Om du överskrider gränsen blir du avflaggad och informerad om din nivå så du kan göra en åtgärd. Blir du avflaggad igen får du ett gult kort. Ytterligare en varning och du får inte köra mer för dagen.

- - - - -

Vår tanke är att ena alla er med intresse för Time Attack, oavsett vilken annan serie eller motorsport ni tillhör.

Tveka inte att ställa frågor på anmalan@timeattacknu.se eller ringa Micke (+46738121190) eller Robin (+070-759 21 50).