Författarkurs 3 på distans - Manus, lektörsläsning och inspiration

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2019-04-03 21:002019-05-29 22:00
Plats Distans, Online
Författarkurs 3 på distans
Platser kvar: 1
2500 kr


Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 3 på distans - Manus, lektörsläsning och inspiration. Kurspriset är 2.500 kr (inklusive moms 500 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på
jorun.moden@gmail.com

Författarkurs 3 på distans ger dig verktyg för att på egen hand utveckla och redigera ditt manus, samt lektioner om hur du genomför ett lektörsutbyte. Ambitionen med kursen är att du ska få med dig lektörsverktyg för författare. I redigeringsprocessen går vi in i en ny fas och därför betonar vi återigen vikten av inspiration. För att få fullt utbyte av Författarkurs 3, ska du ha gått Författarkurs 1 och 2 eller ha motsvarande kunskaper. Du får träna på lektörsutbyten med andra deltagare och möjlighet att knyta kontakter. Nästa kursstart blir den 24 oktober 2018 och det går bra att skicka din intresseanmälan redan nu.

Konsten att utbyta kritik, självredigering och feedback ingår i samtliga kurser. Alla får lektörsfeedback på upp till 5 texter eller totalt upp till 5.000 ord (vilket motsvarar drygt 20 boksidor). Deltagare med eget novell- eller romanprojekt får dessutom feedback på ett synopsis på upp till 2 sidor.

Målgrupp: Författare som vill skriva fiktion (novell, roman eller självbiografi). Du skriver på avancerad nivå och/ eller har gått Författarkurs 1 & 2. Samtliga deltagare ska ha med sig ett skönlitterärt skrivprojekt (novell eller roman).
Pris: 2.500 kr inkulusive utförlig kursdokumentation.
Tidsestimering: 3 – 7 timmar per vecka beroende på individuell takt och ambition. Kursen pågår i sex veckor med minst två extra veckors tillgång till lektionssajten.

Kursplan – en överblick
Vecka 1. Uppvärmning. Genomgång av att utbyta kritik. Att samarbeta kring manus. Alla postar sina synopsis i skrivarlyorna. Ingen chatt denna vecka.
Vecka 2. Ouroboros – en kompass för att granska manus.
Vecka 3. Scenteknik, driv mm.
Vecka 4. Stryka och förhöja.
Lektörskunskap. Bonus: Vanliga fallgropar i manus.
Vecka 5. Bokbranschen. Bonus: skrivtävlingar.
Vecka 6. Guerillamarknadsföring för författare.
Vecka 7 - 8. Lärare och kursdeltagare delar ut sista omgången feedback.

fika för skrivarkurs

Allt det här får du
Kursen pågår i sex veckor + minst två extra veckors tillgång till lektionssajten. Du får en ny lektion varje vecka plus ett antal bonusmaterial med guider och tips, samt kortfilmer. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare.  Förväntad studietid är 3 – 7 timmar per studievecka. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, kvällstid för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten. 

Chattschema onsdagar 21:00
Start den 3 april 2019, därefter den 10 april, 24 april, 8 maj, 15 maj, 22 maj och 29 maj. Tillgång till lektionssajten minst till och med den 5 juni.

Bokningsvillkor:  Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl återfås inte bokningsavgiften. 

Varmt välkommen med dina frågor, funderingar och anmälan till jorun.moden@gmail.com!