Skidskolan 2019

Arrangör Bygdsiljumsbacken
Tid 2019-01-26 10:002019-02-03 14:30
Plats Bygdsiljum

Eventet stängt för nya bokningar

Hej och välkommen till Bygdsiljumsbackens skidskola 2019
Nu öppnar vi bokningar för skidskolan 2019. Skidskolan kommer att genomföras den 26-27 januari samt 2-3 februari, totalt 4st tillfällen. Förmiddagsgrupper 10:00-11:30, eftermiddagsgrupper 13:00-14:30.
Vi hoppas kunna öppna fler grupper i mån av ledare.

Observera att vi endast accepterar anmälningar av elever utförda till rätt önskad grupp. Anmälningar till t.ex. blå grupp med önskemål om att bli placerad i en fulltecknad grön grupp kommer att förkastas. Det finns dock möjlighet att anmäla sig till en väntelista vid fulltecknade grupper. För att anmäla sig till väntelistan, skicka ett mail till skidskolanbygdsiljum@gmail.com med önskemål om grupp, ålder på eleven och övriga kontaktuppgifter.


I anmälan till skidskolan ingår även ett medlemskap i föreningen Bygdsiljumsbacken. Detta medlemskap innebär att samtliga elever är försäkrade genom RF/Skidförbundet under deltagandet i skidskolan.

Innan bokning se till att du tagit del av all informationen om skidskola på vår hemsidahttp://www.bygdsiljumsbacken.se/skidakning/skidskola
Du kommer även att få ett informationsmejl närmare starten av skidskolan. 

Var noga med att välja rätt nivå till ditt barn vid anmälan, läs noga igenom samtliga gruppalternativ.
Vid osäkerhet/funderingar hör av er Katja via:
katja.magnus@telia.com eller 070-343 06 51 

Ersättning/återbetalning: Inställd skidskola pga väder 1 dag ersätts inte, 2 dagar ersätts med halva avgiften.
Vid sjukdom: 1 dags frånvaro ersätts inte, 2 dagar eller mer ersätts. Eventuell återbetalning utbetalas på begäran.

Grön grupp:
Vi övar på att ta på och av skidor, stanna, svänga med hjälp av plogen och åka lift (både T-bygel och knapplift). Vi startar i lilla barnbacken med knapp-lift. Stort fokus på skidglädje, lek och gruppaktiviteter. Inga stavar.
Förkunskaper skidor och lift: Inga
Övrigt: Vårt mål är att kunna åldersfördela lämpligt i de olika grupperna. Vi ställer krav på hjälm och rekommenderar även ryggskydd i denna grupp
 
Blå grupp:
Vi övar på att åka med parallella skidor och svänga, med och utan stavar.
Förkunskaper skidåkning: Barnet ska kunna plogsvänga och stanna. 
Förkunskaper lift: Barnet bör kunna åka T-bygellift med/utan sällskap.
Övrigt: Vårt mål är att kunna åldersfördela lämpligt i de olika grupperna. Vi ställer krav på hjälm och rekommenderar även ryggskydd i denna grupp

Snowoard 
Grön:Vi övar på att stanna, svänga och åka lift. Stort fokus på glädje, lek och gruppaktiviteter. 
Förkunskaper snowboard och lift: Inga 
Blå:Förkunskaper snowboard och lift: Ska kunna åka i grön backe. Bör kunna åka T-bygellift med/utan sällskap. Stort fokus på glädje, lek och gruppaktiviteter.
Övrigt: Vi ställer krav på hjälm och rekommenderar även ryggskydd i denna grupp

Freeskiers: 
Huvudsakligen handlar det om att bli bättre skidåkare genom att testa parkåkning för nybörjare, åka utanför pisterna och utmana sig själv i olika miljöer. 
Förkunskaper: Trygg och säker åkare i alla backar. Kan hantera och åka lift tryggt och säkert med/utan sällskap. 
Övrigt: Du måste vara född 2011 eller tidigare. Du kan åka bräda eller skidor. Vi ställer krav på hjälm och ryggskydd i denna grupp. Då det planeras för bara en svart grupp kan det bli stor åldersskillnad i gruppen & blandas både bräd- och skidåkare. 


Vuxenkurs:
Vi delar in i gruppen vid start. Vi försöker så långt det är möjligt att dela in och nivåanpassa gruppen utifrån:
Grön: Du har aldrig åkt eller är nybörjare.
Förkunskaper: Inga eller lite
Blå: Du vill känna dig mer trygg i din åkning, hitta skidglädjen.
Förkunskaper: Du tar dig ned för grön backe tryggt och säkert, du kan åka lift.
Röd: Du vill finslipa din teknik, förstå vad som menas med en ”carving-sväng” – alltså nyttja din utrusning på rätt sätt.
Förkunskaper: Du tar dig ned för blå backe tryggt och säkert. 
Övrigt: Vi rekommenderar hjälm och även ryggskydd i samtliga grupper.

Information om databehandling av personuppgifter enligt GDPR
Bygdsiljumsbacken lagrar dina personuppgifter för att administrera ditt medlemskap och deltagande i skidskolan. När du anmäler dig/ditt barn till vår verksamhet ger du ditt godkännande till att Bygdsiljumsbacken sparar dina personuppgifter och behandlar dem i enlighet med de ändamål som framgår nedan. 

All hantering sker från 25 maj 2018 enligt EU:s nya dataskyddsförordning GDPR (2016/679), om skydd för fysiska personer med avseende på behandling av personuppgifter och om det fria flödet av sådana uppgifter. Dessa lagar har till uppgift att skydda din personliga integritet. På Datainspektionens webbplats kan du läsa mer. 

De uppgifter vi behöver är ditt namn, personnummer, postadress, e-postadress och telefonnummer. Övrig information som vi får in om t.ex. allergier eller annan, i samband med anmälan eller via information till ledare i verksamheten, förs inte in i något register utan används av ledarna för att skidskolan ska kunna genomföras på ett säkert sätt.