Föreläsning med Niklas Laninge

Arrangör Luleå Science Park
Tid 2018-11-12 11:3012:45
Plats Luleå Science Park, Aurorum 1 C, Luleå
Föreläsning
 

Vi är fullbokade!Sedan 2011 har Niklas föreläst och hjälpt företag att använda insikter från fältet beteendeekonomi för att skapa bättre produkter och tjänster. Han var den första i Sverige som började arbeta med metoden ”nudging”, vars skapare Richard Thaler vann Nobelpriset i ekonomi 2017. Företag som KPA Pension, SEB och Doberman har tagit hjälp av Niklas för att förstå vad som driver människors beteenden och för att förstå varför vi människor gör som vi gör.

Niklas föreläsning Beteendedesign, psykologin som förändrar tankar, känslor och handlingar lär dig om några av de mest vanliga tankefelen som vi människor begår samt hjälper dig att se hur du, dina kollegor och din organisation kan använda beteendedesign för att påverka andra. Som en bonus kommer du som åhörare också att bli mer resistent mot den beteendedesign som andra använder på dig – och det är många som gör det. Idag är beteendedesigner en given roll på alla de stora teknikbolagen. Facebook och Google har exempelvis hundratals anställda som arbetar med psykologins hjälp och försöker skapa bättre och mer beroendeframkallande produkter och tjänster.


Vi bjuder på lunch och föreläsningen är kostnadsfri men vi har en "no show-avgift" på 200 kr om du inte avbokar din plats vid förhinder. Avbokning görs till hej@luleasciencepark.se