Bilder som berör och upprör - Elisabeth Ohlson Wallin berättar

Arrangör Norrbottensteatern
Tid 2018-06-16 11:3013:00
Plats Norrbottensteatern, Scen 3, Luleå
Fullbokad
Bilder som berör... lör 16 juni kl 11:30
 
Väntelista - lör 16 juni kl 11.30
 

Evenemanget är fullbokat - anmäl dig gärna till väntelistan så hör vi av oss om vi får återbud!

I samband med Luleå Pride anordnar Rättighetscentrum Norrbotten, Norrbottensteatern och Sensus Studieförbund ett evenemang där Elisabeth Ohlson Wallin visar sitt arbete och berättar om varför det provocerar så mycket och varför det behövs. Elisabeth blandar humor med allvar och visar också bilder från sin senaste utställning, Id: Trans.

I år är det 20 år sedan Elisabeth Ohlson Wallin för första gången visades sin utställning Ecce Homo. Den rankades av The Times 2007 som ett av världens 20 mest utskällda konstverk. Sverige upprördes och berördes av bilderna som visade Jesus tillsammans med HBTQ-personer. Även påven reagerade kraftigt och resten blev historia. Nästan varje utställningslokal där Ecce Homo visades bombhotades.

Elisabeth Ohlson Wallin har fortsatt att göra bilder om HBTQ-personer och varje gång har det blivit debatt och hot om våld. Utställningen Jerusalem ansågs av Polisen vara ett hot mot rikets säkerhet.

I Luleå visades Ecce Homo 2000 och In Hate We Trust 2008. Bilder av henne ingick också i utställningen Hedersrelaterat våld – en fråga för de andra? som visades i Luleå och Arjeplog 2009 och i Piteå 2011 samt i Våra rättigheter som visades i Luleå 2010.

Begränsat antal platser - boka här!
Här intill kan du boka dina kostnadsfria platser till evenemanget som går av stapeln på:

Norrbottensteaterns Scen 3, lördagen den 16 juni kl 11.30-13.00.

Du behöver inga biljetter, vi prickar av dig och ditt sällskap i anmälningslistan när ni kommer till teatern.

Läs mer om evenemanget på Norrbottensteaterns hemsida.