Nördsalongen med Kitte Wagner - teaterchef för Malmö stadsteater

Organizer Nördsalongen
Time 2018-06-15 08:0009:00
Location Biograf Spegeln, Stortorget 29, malmo
Anmälan 15 juni
 

Vårens sista Nördsalong med Kitte Wagner – teaterchef för Malmö Stadsteater

 

Vi avslutar vårens Nördsalonger med Kitte Wagner som gäst. Kitte är sedan 2016 VD och konstnärlig ledare för Malmö Stadsteater. Tillsammans med ensemblen och nära publiken var Kittes mål för hennes första repertoar för säsongen 2017/2018 som handlat mycket om politik, identitet och klassfrågor. En framtidsvision Kitte har är att öppna teatern mot kontinenten men också nå ut till så många olika grupper som möjligt i Malmö och Skåne. Teaterupplevelsen ska vara tillgänglig men inte lätt. Den 15 juni nördar vi teaterns framtid och dess roll i den tid vi lever i nu tillsammans med Kitte Wagner.

Nördsalongen är Länsstyrelsen Skånes samtalsserie och syftet är att lyfta och hylla människor med specialkunskap och expertis – de som med andra ord kan kallas nördar eller nördiga. Nyligen ändrade Svenska Akademiens ordlista definitionen av ordet från ”enkelspårig och löjeväckande person, tönt” till ”person med ett stort specialintresse”. Det är så vi använder begreppet. Hos oss på Länsstyrelsen Skåne finns massor av nördar och det är vi stolta över.

08.00–08.30: Frukostbuffé i Spegelns foajé

08.30–09.00: Samtal mellan Kitte Wagner och Tracy Lorentzson – kommunikatör på Länsstyrelsen Skåne och Nördsalongens moderator


Varmt välkommen!