Matsvinnsfestivalens seminariedag!

Arrangör Hållbar Utveckling Skåne
Tid 2018-06-01 10:0015:00
Plats Matsvinnsfestivalen, Malmö Garden Show, malmo
Matsvinnsfestivalens seminariedag!
 

Fredagens program:
10.00–12.00

Välkommen! Helena Thelander, Verksamhetsledare Hållbar Utveckling Skåne, Per-Uno Alm, hållbarhetstrateg Sparbanken Syd

Mat förfars och slängs över hela världen – varför och vad gör vi åt det? Louise Ungerth, Ungerth & Co, tidigare chef för Konsumentföreningen Stockholm

Att minska matsvinnet, hur svårt kan det vara? Utmaningar och möjligheter i offentlig sektor. Gunilla Andersson, projektledare, Miljöförvaltningen, Malmö stad

Resterkocken – tävlingen som lärde skånska skolelever att minska på matsvinnet. Ingela Morfeldt, projektledare Avfallsavdelningen, VA SYD

13.00–15.00

Vi minskar matsvinnet! Översta steget – systematiskt arbete för minskat matsvinn inom skola, förskola och äldreomsorg. Maria Larsson, Marla Miljödialog, miljökonsult och projektledare för Översta steget

Food Loop System – minskat matsvinn genom samverkan. Anders Persson, VD SYSAV Utveckling AB.

Matsvinn A-B-C: Mat som ett socialt verktyg – ätbara utbildningar för framtidens generationer. Edith Salminen, matkulturstrateg.

Rädda maten och familjefriden – från butikssvinn till färdigrätter i matkasse. Pernilla Gudmundsson, fri skribent och samhällsutvecklare, Allemansrätten.online

Matsvinnsutmaningen – Skåne tillsammans mot matsvinnet! Hur arbetar vi bäst mot matsvinn i offentlig verksamhet och hur bygger vi gemenskap kring arbetet? Hur kan vi involvera elever, personal på äldreboende och andra? Helena Thelander, verksamhetsledare Hållbar Utveckling Skåne, Per-Uno Alm, hållbarhetstrateg Sparbanken Syd sammanfattar de tankar som kommit fram på frukostmöten med näringsliv och offentlig sektor under våren.