Resa till Röda Havet 2018

Arrangör Diving travel network
Tid 2018-11-15 08:002020-01-15 08:00
Plats Egypten Röda Havet, Hudiksvall
Resa till Röda Havet
Platser kvar: 4
 

Röda Havet 2018

Som vanligt så åker vi även i år på en fantastisk dykresa i goda vänners lag.

I år tar vi en favorit i repris, Deep South i röda havet. Det är som vanligt begränsat antal platser och det brukar bli fullt. Så först till kvarn! Boka här för att ha en plats!


Liveaboard i Röda havet 
Rutt: Deep South St .Johns Utresa: Stockholm/Arlanda 2018-11-15 
Båt: M/Y Miss Nouran

UTRESA 
Stockholm/Arlanda 2018.11.15, kl. 08:00
Ankomst Hurghada kl. 14:00

HEMRESA 
Hurghada 2018.11.22 kl. 15:40 
Ankomst Stockholm/Arlanda kl. 20:15

I paketpriset ingår
✓ Flyg med direktflyg 5 tim 20 min
✓ Transfer till och från Port Galib (3½ timme)
✓ 7 nätter liveaboards /6 dykdagar
✓ Helpension (alla måltider) samt snacks, dricksvatten, te, kaffe och kalla drycker
✓ Lån av flaska och vikter ingår
✓ Nitrox ingår utan extra kostnader
✓ Skatter och miljöavgifter ingår i priset


I resans pris ingår inte
✓ Hyra av dykutrustning
✓ Individuella reseförsäkringar
✓ Alkoholhaltiga drycker

För vem passar resan?
Den här resan passar certifierade dykare med god dykvana och ett certifikat över grundkursnivån och med erfarenhet av minimum 15-20 dyk. 

För dig som inte uppfyller certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water kursen.
Hör med oss!

Paketpris per person 15 990 kr. 
Tillval: Mat på flyg 229 kr 
Visum: 0 kr ingår
Avdrag för ikkedykande medresenär -500 kr

Resan
Vi flyger till Egypten/Hurghada med direktflyg. Vår representant möter upp er vid ankomst i Hurghada för vidare transfer till Port Ghalib där båten ligger vid kaj. Båten lämnar hamnen på förmiddag dagen därpå och första dyket görs innan lunch. Vi gör 3-4 dyk per dag inklusive ett nattdyk. Efter 6 dagar dykning avslutas dykningarna och båten kommer tillbaka till Port Ghalib. Sista natten tillbringas ombord där båten ligger vid kajen. På morgonen och efter frukost checkar vi ut för transfer till flygplatsen och hemresan.

Båten
MY Miss Nouran är en vacker, stor och specialbyggd dykbåt. Hon har välgenomtänkta utrymmen och ändamålsenliga lösningar utifrån dykarnas behov. I aktern finns det stora dyk-däcket med bänkar där man sitter bekvämt under tiden man tar av och på utrustningen. På dyk-däcket finns rinnande färskvatten, vattenbad till kameror och laddningsstation till dyklampor. Hon har 10 kabiner varav 8 kabiner med våningssängar och 2 Kabiner med två enkelsängar sida vid sida. Alla kabiner är utrustade med luftkonditionering samt privat badrum och toalett. Salonen och matsalen är rymliga och bekväma utrymmen ombord där man tillbringar många timmar mellan dyken. Båten har också 2 soldäck varav en är delvis skuggade med bänkar och bord för trivsamma stunder tillsammans med övriga gäster. MY Miss Nouran har 2 kraftfulla dykkompressorer samt en membrane system för framställning av Nitrox. 

Nitrox erbjuds utan kostnad till alla nitroxcertifierade dykare.
Har du inte Nitrox certifikat så är det enkelt fixat. Hör av dig!


Kabiner
I grundpriset ingår del i tvåbäddskabin. Det går att beställa enkelkabin mot tillägg på 7500 kr.

Maten
Ombord erbjuds 3 måltider och mellanmål samt frukter, läskedryck, färskvatten, kakor, te och kaffe. Maten består av varierande Egyptiska rätter med kött, fisk och fågel med en mängd olika blandningar av sallader och grönsaker. Gäster som äter enbart vegetariskt hittar en varierande urval av sallader och grönsaker men vi ser också till att det finns även andra vegetariskas alternativ tillgängliga de gånger vi vet att vegetariska önskemål har framförts. Öl och vin kan köpas ombord.

Dykning
Det erbjuds 3-4 dyk per dag. Första dykdagen hinner vi endast med max 3 dyk. De övriga dagarna gör vi 3 dagdyk plus ett nattdyk. Sista dagen hinner vi med endast 2 dyk på förmiddagen innan dykningarna avslutas och båten kommer tillbaka till hamnen. Ombord finns det utöver den ordinarie besättningen även 2 erfarna dyk-guider med stor lokalkännedom. Flaska och vikter finns ombord till din förfogande utan extra kostnad. 

Dykområde
Rutten Deep South St. Johns är en av de bästa Kryssningarna längs Egyptens södra kust. dykningarna börjar utanför Marsa Alam där man under första dagen i kryssningen gör ett check dive och sedan 2 andra enklare dyk. Under natten färdas båten söderut hela vägen till St. Johns strax norr om gränsen mot Sudan. De kommande dagarna gör man 4 dyk per dag medans man sakta tar sig upp mot Marsa alam igen. Dykplatserna under den här rutten erbjuder hisnande drop-off och vackra korallträdgårdar med ett rikt marint liv och ett stort utbud av unika mjukkoraller, korallfiskar, revhajar, delfiner och Napoleon fisken. Lite beroende på säsong kan man också på revet Elphinstone se Oceanic whitetip hajen. På revet marsa abu dabab finns det stor chans att dyka med den berömda Dugongen som ibland visar upp sig för besökande dykare.

Dykutrustning/hyra av utrustning 
Om du saknar egen dykutrustning kan du beställa hyr-utrustningen med oss. Betalning sker sedan ombord. Räkna med ca.35 Euro per enhet/per person och vecka. 
Prisexempel Regulator, BCD, våtdräkt. räknas som 3 enheter. 3x35= 105 Euro

Frivikt och extra bagage
Du får ta med dig 20 kg incheckat bagage inkl. 5 kg handbagage. 
Specialbagage kan beställas som tillägg och kostar ca 600-700 kr. 
Du får då ta med ytterligare en bag på max 30 kg.

Betalningsvillkor
Anmälningsavgift 3000 kr ska betalas inom 8 dagar
Slutlikvid senast 60 dagar före avresan

Dela upp din betalning
Vi erbjuder också räntefria delbetalning 6-24 månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Researrangör
Diving Travel Network AB