Föreläsning - Philip Bäckmo om "Själen är ett verb"

Arrangör Philip Bäckmo
Tid 2018-05-17 18:00
Plats Växjö Stadsbibliotek - Galaxen 1, Växjö
Föreläsning - "Själen är ett verb"
200 kr

En föreläsning om idéer för att leva väl. 

Philip Bäckmo föreläser denna kväll utifrån sin bok ”Själen är ett verb – konsten att ha en god relation till dig själv”. En kväll med inspiration till reflektion om att leva väl. 

Den grundläggande idén för att leva väl handlar om att ha en god relation till dig själv. Detta, i sin tur, bygger  fyra områden, vilka föreläsningen fokuserar på: 1) självkännedom, 2) självomsorg, 3) självlojalitet samt 4) inre djup. 

Du får tillfälle att ställa frågor och reflektera tillsammans med andra kring existentiella frågor som: Vad vill du med ditt liv? Vad är verkligen meningsfullt? Hur kan du utforma ditt liv så att du ångrar så lite som möjligt?

Ur boken:
”Det är inte frihet från ångest, ambivalens, oro och lidande som är att leva väl. Att leva väl handlar snarare om att leva passionerat, att ta vara på de möjligheter vi har, att forma vår unika livsväg, att försöka förstå vad kärlek är, att skratta, gråta och leva ett fullt liv, med ångest och allt.”

Philip Bäckmo är beteendevetare, legitimerad psykoterapeut och diplomerad psykosyntesterapeut. Han är verksam i privat mottagning där han arbetar med både individualterapi och parterapi. Han har även studerat filosofi och vidareutbildar sig nu inom existentiell terapi.

Varmt välkommen