Naturens Apotek – en föreläsning i örtmedicin med Elisabeth Antonson

Arrangör In the Pink
Tid 2018-05-16 18:30
Plats Rälsplatsen 3, I Glasvasen vid Centralstationen, malmo
Föreläsning
300 kr
Lindblomssallad
125 kr

Intresset för växters läkande egenskaper har ökat de senaste åren. Örterna har en gedigen historia och har använts både i Egypten och i Grekland för många tusen år sedan. Örter har odlats i klosterträdgårdar i många hundra år och användningen av medicinalväxter är fortfarande den dominerande läkekonsten i många länder. I den här föreläsningen får du en kort bakgrund till örtmedicinen, samt hur du själv kan ge dig ut i naturen och på ett enkelt sätt bygga upp ett eget husapotek.

Onsdagen den 16 maj kl 18.30 kommer Elisabeth Antonson till In the Pink och föreläser om vad vi behöver tänka på när vi plockar örter och hur vi tillreder dem samt berättar om några av Sveriges vanligaste läkeörter som finns i våra trädgårdar och i skog och mark. Vi smakar också på ett par örter. Örtmedicinen är folkets medicin och den är tillgänglig för alla. (Visst material ingår, men ta gärna med papper och penna.)

Elisabeth Antonson jobbar på heltid med föreläsningar, healing samt örtmedicin, även kallat fytoterapi. Hon är utbildad Angelic Reiki® Master Teacher, örtterapeut och gymnasielärare. Elisabeth brinner för att hjälpa människor till självläkning och använder sig av ett holistiskt synsätt i mötet med människan där tankar, miljö och näring är oerhört betydelsefulla. I centrum står viljan att hela orsaken till en obalans, för att på så sätt kunna läka ut sjukdomar eller symptom från grunden.

Varför inte passa på och äta en hälsosam middag innan föreläsningen; förbeställ en grön lindblomssallad med rölleksdressing med frökex och björklövspesto till priset om 125 SEK.

Föreläsningen kostar 300 SEK och i priset ingår en kopp kaffe.

Antal platser är begränsade och anmälan är bindande.

Varmt välkomna!