Rättegångsteknik i Berlin

Arrangör Olsson Lilja Advokater & Per Furumo i samarbete med Hummingbird
Tid 2018-10-17 00:002018-10-21 00:00
Plats Berlin
Kurspaketet 28.195 sek exkl moms
 

Vikten av god muntlig kommunikation i rättssalen får aldrig underskattas. Den moderne juristen befinner sig dessutom på en konkurrensutsatt marknad där retoriska prestationer i rättssalen kan vara avgörande för klientens framtida val av ombud.

Pris: 28.195 sek exkl moms

I priset ingår

- Flyg till Berlin t/r med valt flygbolag
- Aktuella flygplats-, säkerhets- och bränsleavgifter
- 1 incheckad väska á 23kg + handbagage 6 kg
- Ankomsttransfer med egen buss och ankomstguide
- Avresetransfer med egen buss
- 4 nätter i delat dubbelrum på Titanic Hotel Chaussee. Tillägg för  enkelrum 2.800:-
- Frukost
- Kaffepauser med tilltugg
- Lunch med dryck

Sista anmälningsdag: 15 april 2018 först till kvarn gäller då antal platser är begränsade. Anmälan görs i formuläret till vänster.Mer om kursen
Retorik är ett av advokaternas viktigaste verktyg för framgång i rättssalen. Ändå är detta verktyg eftersatt i Sverige. Sakframställningen görs ofta på ett opedagogiskt sätt med entonig röst. Korsförhören saknar strategi och är dessutom ointressanta att lyssna på. Pläderingen varken lyfter eller övertygar och åhörarna tappar fokus och börjar tänka på annat. Vad som sägs är viktigt, men hur det framförs kan många gånger vara lika avgörande.

Det finns lösningar. Bra retorik kräver utbildning och träning. Precis som jurister gör i andra länder gäller det att ta hjälp utifrån. I kursen får du under tre dagar möjlighet att öva din retorik inför en mindre grupp personer. Under övningarna får du konkreta verktyg och konstruktiva råd om hur du  kan förbättra och utveckla din retoriska förmåga. Misstagen och lärdomarna gör du inför oss – inte inför domstolen.

Kursen vänder sig till dig som processar i domstol. I kursen ingår föreläsningsmoment och många praktiska inslag. Vi utgår ifrån riktiga fall och tränar sakframställning (power-point), förhör  och plädering. Inspelning med video kommer att göras för  den som önskar. Förberedelsearbete utanför lektionstid kan förekomma. Med anledning av de praktiska momenten har kursen ett begränsat antal kursdeltagare. 

Mer om hotellet
Titanic Hotel Chaussee **** Den turkiska hotellkedjan Titanic har för tillfället tre hotell i Berlin och de bidrar alla med en härlig turkisk känsla i den tyska huvudstaden. Deras hotell på Chausseestraße, i det spännande Berlin Mitte, är deras senaste hotell som öppnade 2016.

Hotellet är snyggt designat med trevlig och öppen lobby, bar med suveräna drinkar och en italiensk restaurang som fått mycket uppmärksamhet för sitt kök.

Rummen har badrum med dusch och WC, TV, minibar, luftkonditionering, wi-fi och kassaskåp. 

Hotellets kanske främsta tillgång är den stora spa-avdelning som är gratis för hotellets gäster. Här hittar man pool, gym, bastu och självklart ett turkiskt hamam! På Titanic Hotel har ni även tillgång till mötesrum.

Mer om Berlin
Just nu finns nog ingen stad i Europa som kan mäta sig med Berlin när det gäller energi, kreativitet och utveckling. Kreativa personer flyttar hit från hela världen, fler och fler företag öppnar kontor här, stadens mässor drar besökare från hela världen och turismen ökar ständigt. 

Berlin med omnejd är perfekt för utomhusaktiviteter som cykling och vandring. Här finns också det brokiga och hippa med ruffig gatukonst, kullerstensgator och roliga butiker. Dessutom är prisbilden fortfarande mycket bra! 

Betalningsvillkor
Vid bekräftelse debiteras en anmälningsavgift på 30% av den totala summan för arrangemanget. Slutbetalning sker senast 40 dagar före avresa. Om underleverantörer kräver förskottsbetalningar överstigande anmälningsavgiften av resans pris faktureras en högre summa.

Avbokningsvillkor
Eventuell avbokning av arrangemanget skall ske skriftligt.

Efter sista anmälningsdag och fram till 15 april = Kostnadsfri avbokning
Från 16 april och fram till 14 juli = 50% av bokat och bekräftat arrangemang
Från 15 juli och fram till 5 september = 75% av bokat och bekräftat arrangemang
Från 6 september och fram till avresa = full kostnad/ingen återbetalning av bokat och bekräftat arrangemang

Fullständig namnrapportering ska vara gjord senast 40 dagar före avresa (7/9). Namnen skall stavas EXAKT som i passet. Namnändringar efter biljettering SEK800/biljett.

Avbeställningsskydd
Vi samarbetar med Gouda Försäkringar. Avbeställningsskydd gäller om du tvingas avboka din resa bla. på grund av akut sjukdom eller olycksfall, någon nära anhörig blir akut sjuk eller drabbas av olycksfall, brand el. inbrott i din bostad. Gäller mot uppvisande av läkarintyg. Avbeställningsskyddet skall betalas i samband med anmälningsavgiften och är ej återbetalningsbart. För detaljerad information klicka här. Kontakta Hummingbird för tecknande av försäkring.

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet som ligger utanför vår kontroll. Vid eventuell sjukdom etc. hos föreläsarna/utbildarna kommer inte resan/kursen att ställas in utan lämplig ersättare följer med. För övriga priser, regler och våra särskilda resevillkor för denna resa kontakta Hummingbird på konferens@hummingbird.se