Skriva fackbok

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2018-06-16 10:00
Plats Olofsgatan 18 i Cinemantrix lokaler, alldeles vid Hötorget., Stockholm
Skriva fackbok, lördag den 16 juni 10 -17
1900 kr


Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till en heldag lördag den 16 juni, där du får verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Vi träffas i studio Cinemantrix på Olofsgatan 18 alldeles vid Hötorget, en kreativ miljö där du får ta del av verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld. Målet är att du ska kunna gå hem med en plan för struktur, stil och innehåll samt minst en provskriven text till din fackbok.

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. 

Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner och flera fackböcker för både barn och vuxna. Programmet presenteras nedan. 

Lördag 16 juni 10 – 17


10:00 - 11:00 Seminariets deltagare: presentation av deltagarna och dagens program. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin.11:00 - 12:00 Från idé till urval. Att testa sin idé, identifiera målgrupper, avgränsa idén och börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Efterforskningar och planering. 

Struktur.

12:00 - 13:00 LUNCH. Tillfälle att samtala över lunch för de som önskar. Det finns gott om restauranger i närheten. Vi har också tillgång till kök om du har med dig egen lunch.13:00 - 14:00 Skrivtekniker för fackbokförfattare. Att skriva för målgruppen. Anpassa stil och ton (skriva lättläst och direkt). Provskrivning på lektionstid.14:00 - 15:00 Att använda knep från skönlitteraturens värld: storytelling och gestaltning.15:00 Fika, författarmingel och diskussion. Hur långt har var och en nått i sin process? Vad behöver du för att komma vidare?16:00 - 17:00 Skrivprocessen: grit för författare. Redigering. Frågor om förlag och utgivning.Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men om du vill få 
maximalt utbyte av kursen kan du skriva ned dina tankar kring fackboken + en exempeltext ur ett kapitel på max 5 A4-sidor. Maila materialt till Jorun senast en vecka i förväg, eller ta med dig utskrifter i minst 2 exemplar. Kursledaren ger dig råd och bollplank antingen under helgen, eller efter utbildningen via mail.


Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller funderingar.