Informationsmöte om elbilar och laddstolpar för bostadsrättsföreningar

Arrangör BioFuel Region, Länsstyrelsen, Sundsvall och Timrå kommun
Tid 2018-03-20 15:0017:00
Plats Quality hotell, Esplanaden 29, Sundsvall
Informationsmöte om elbilar och laddstolpar
 

FIXA LADDPLATS TILL DIN BOSTADSRÄTTSFÖRENING!

Välkommen till ett seminarium där ni som bostadsrättsförening eller fastighetsägare får information om hur ni kan fixa laddplats för elfordon till din fastighet. Allt fler intresserar sig och köper elbilar, det är dags att rusta sig för en växande efterfrågan – inom kort kan ni ha en medlem eller hyresgäst som behöver ladda sin bil.

Kostnad: Gratis, vi bjuder på kaffe och fika.
Målgrupp: Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare
Föreläsare: Johan Lagrelius, BioFuel Region och Mats Bäck, Länsstyrelsen i Västernorrland, information om Sundsvalls kommuns satsning på publika laddplatser.

Träffen finansieras av Biofuel Region, kommunerna i Västernorrland och Länsstyrelsen i Västernorrland.

Intresset för elbilar ökar och varje vecka dyker ny information upp i media om elfordonens för- och nackdelar. I den här utbildningen reder vi ut hur elbilar fungerar i praktiken och hur du praktiskt löser det med laddplatser vid din fastighet.

Under den här träffen får du lära dig mer om:

Laddplatser till flerbostadshus: Laddutrustning, placering, Hur kraftfull behöver laddstationen vara?  Vad kostar en laddstation? Vem betalar för laddstationen? Vem betalar för strömmen? Hur mycket el använder en elbil? Hur kan man ta betalt för laddning?

Hur fungerar elfordon: Vilka modeller finns, laddtider, kostnad för laddning, räckvidd i kallt klimat, batteriets och bilens miljöpåverkan.

Du får också veta hur trenderna ser ut runt om i världen. Vilka länder satsar på elbilar och laddinfrastruktur? Vilket stöd finns för att bygga egen laddstation? Hur ser laddinfrastrukturen i Sundsvall, Västernorrland och resten av landet ut?

Detta och mycket mer kommer du få svar på under de här två timmarna. Efter seminariet har du förutsättningar att börja arbetet med att fixa laddplats till din fastighet.