Författarkurs 2 på distans - avancerad nivå

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2018-04-11 21:002019-06-11 21:00
Plats Distans, Online

Eventet stängt för nya bokningar


Författarkurs 2 – fortsättningskurs på distans
Fokus under Författarkurs 2 är att vässa verktygen för författandet, men också lära oss några nya, till exempel dialogtekniken puls, polaritet och berättarteknik, samt olika knep som gör dig skickligare på att jobba med scener och nå fram till din läsare. Du kan ha med dig ett eget roman/ novellprojekt till kursen. Till varje teorimoment finns både övningar för den som vill jobba med själva verktygen, och övningar som går att tillämpa på eget projekt.

Start den 11 april 2018 – sista dagen blir den 6 juni.

Pris: 2.700 kr för åtta studieveckor och tio lektioner, inklusive övningar, feedback på texter och live chatt. Efter avslutad kurs får du ett kurskompendium (mailas som pdf) med alla lektioner och övningar vi jobbat med, samt möjlighet att beställa studieintyg.

Fler och fler tidigare kursdeltagare är nu utgivna författare. Du är lika välkommen oavsett om du vill vässa en novell eller romanidé, eller utveckla skrivandet för nöjes skull.

Allt det här får du

1. Tio lektioner under åtta veckor, inklusive övningar och diskussioner. Fokus i den här kursen är att vidareutveckla ditt skrivande, arbeta mer med gestaltning och stil, jobba med drama på en mer avancerad nivå och gå in på nya teorimoment. Sammantaget kan man säga att vi vässar verktygen och lägger i några nya. Du får också tips om hur du redigerar din text som en lektör och en bonuslektion om guerillamarknadsföring för författare.

2. Din egen skrivarlya. Här postar du texter och får feedback både från kursledaren och andra kursdeltagare. Du får personlig lektörskritik på upp till fem egna texter under kursen (max 1000 ord per text) och kan posta fler texter för utbyte av kritik med dina kurskamrater. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina alster och för att vi har så roligt.

3. Chatt varje vecka. Schema återfinns längre ner på sidan. Du får direkt svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Om du inte har möjlighet att delta på den ordinarie chattiden kan du även diskutera när det passar dig.

4. Skrivkompisar och frihet att skriva där du är. Du studerar i en grupp på 10 – 12 deltagare. Kursen ges via en sajt på Internet som är lösenordsskyddad, så att bara vi som är med på kursen kan läsa och skriva. På så sätt får du utrymme för skrivandet där du befinner dig och på tider som passar dig.

5. Individuell coaching. Jag hjälper dig gärna med just det som är viktigt för dig – behöver du ta itu med skrivblockeringar, diskutera en text eller utveckla en bokidé så gör vi det.


Studietakt och schema
Kursen är flexibel, du studerar och skriver på dina egna tider. Chattiderna är dock fasta och kan inte ändras. Skulle du missa någon chatt är det ingen större fara, varje chatt läggs ut på lektionssajten så att du kan läsa in. Tack vare diskussionssidan och mailkontakt kan du ändå få svar på frågor när du behöver. Räkna med att du behöver lägga 3 - 7 timmar i veckan på kursen beroende på ambitionsnivå.

Chattschema – Författarkurs 2
Vi chattar torsdagkvällar klockan 21:00. Första chatten blir den 11 april och den sista blir den 6 juni. Vi gör studieuppehåll första veckan i maj (men lektionssajten håller öppet för den som vill). 

1. Presentation, skrivtid och teknik för att hitta den röda tråden.
2. Premiss, drama/ berättelsens stigar, prolog.
3. Djupanalys av karaktär, psykologi och gestaltning.
4. Dialoger och psykologi. Teknik: Använda puls.
5. Polaritet, kontrast och konflikt.
6. Gestaltning, stilutveckling, öva på att skriva målande/ avskalat.
7. Scenteknik och miljöer. Dra in läsaren i scenen/ tjurens öga.
8. Stryka och förhöja. Redigera som ett proffs/ lektörsgranska  ditt eget manus.
Guerillamarknadsföring för författare.

Kursledaren är tillgänglig via e-post, chatt och kommentarer. Jag vill att kursen ska vara så givande som möjligt för dig så tveka inte att höra av dig!

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/
Du anmäler dig via länken överst på sidan.