BOKNING - Författarkurs 1 på distans - start 24 januari 2018

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2018-01-24 19:002019-03-24 19:00
Plats Distans, Online

Eventet stängt för nya bokningar


Välkommen till onlinebokningen för Författarkurs 1 på distans. Kurspriset är 2.700 kr (inklusive moms 540 kr). När din bokning är klar får du ett kvitto och ett mail skickas automatiskt till Författarkurs.se. Om du hellre vill ha en faktura går det bra att maila mig på jorun.moden@gmail.com

FÖRFATTARKURS 1 – SKRIV VAR DU VILL! – DISTANS
Det här är en författarkurs som har fått högsta betyg från tidigare deltagare och jag hoppas att du ska bli lika nöjd. Nästa skrivarkurs på distans blir en 8-veckorskurs med start den 24 januari 2018. Skrivarkurserna blir ofta fulltecknade någon månad innan start, var gärna ute i god tid. 

Du kommer att få utforska vad som händer med ditt skrivande när du får lära dig proffsens verktyg och tekniker, oavsett om du skriver för nöjes skull eller med målet att bli publicerad. Flertalet författare som gått just Författarkurs 1 är nu utgivna författare.

skrivarkurs

Författarkurs 1 är en skrivarkurs för dig som inte bara är ute efter övningar och diskussion, utan också vill få en första verktygslåda som författare och konstruktiv feedback. Under skrivarkursen får du veta hur du skaffar fungerande skrivrutiner, skapar en dramatisk struktur, använder berättarknep, skildrar miljöer, utvecklar dina karaktärer och skriver dialog. Vi går också igenom hur du går till väga när manuset är klart och du vill få din bok utgiven (till vänster ser du några tidigare kursdeltagare som nu är utgivna författare). Kursplanen och innehållet är mycket likt upplägget för en fysisk skrivarkurs, men eftersom jag utgår från deltagarna i varje grupp, händer det alltid något nytt.

Skrivlust och kreativitet är ledord under den här författarkursen – det ska vara roligt att fördjupa sig i skrivandet. Om du upplever att du har svårt för att hitta skrivtid, har en jobbig inre kritiker eller inte vet hur du ska fortsätta din historia, så hjälper jag dig att lösa det. För mig är skrivtid och konsten att lösa blockeringar minst lika viktiga som teknik, annars blir det kanske ingen bok över huvud taget.

Distanskurs – så funkar det
En distanskurs pågår i åtta veckor och du får en ny lektion varje vecka plus två bonuslektioner. Lektionen består av en teoridel, övningsuppgifter, samt diskussion. Du har också en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter från både kursledaren och andra deltagare. Varje vecka har vi dessutom live chatt i 45 minuter, oftast kvällstid eller helg för att tiderna ska passa så många som möjligt. Chattarkivet läggs också ut på lektionssajten.
fika för skrivarkurs

Allt det här får du:
– Tio teorilektioner (fördelade på åtta veckor), inklusive övningar och diskussioner. Under lektionerna skaffar du dig smarta skrivrutiner, studerar drama, utvecklar dina karaktärer, tränar på att skriva levande dialoger och får berättarknep som driver handlingen framåt och höjer spänningen.

– Du lär dig gestaltning och stilknep som omedelbart höjer din nivå. Dessutom går vi igenom hur du presenterar ditt manus för bokförlag på ett proffsigt sätt.

– Personlig handledning. Du får en egen skrivarlya där du får personlig feedback på egna texter både från kursledaren och andra deltagare. Just den här delen i kursen är enormt omtyckt, både för att alla får lektörsomdömen på sina texter och för att vi har så roligt. Vi jobbar med konstruktiv kritik och du får med dig tips för att utveckla ditt skrivande.

– Skrivövningar och hemuppgifter. Varje vecka får du med dig nya verktyg samt skrivövningar som du antingen kan göra fristående eller tillämpa på ett eget skrivprojekt.

– Du får löpande svar på alla dina frågor kring alltifrån skrivandet till bokutgivning. Varje kurs utgår från deltagarna och era behov.

Författarkurs 1 – skrivarkurs på distans
Nivå: Grundkurs för alla som vill utveckla sitt författande.
Antal deltagare: Varje grupp består av ca 10 deltagare, max 12.
Övrigt: Du går tillgång till en lösenordsskyddad lektionssajt där du studerar teori och skrivtränar. Lärarledd chatt en gång i veckan (45 minuter), diskussionsforum och egen skrivarsida.

Pris: 2.700 kr för tio lektioner fördelade på åtta veckor, chatt varje vecka (45 minuter).

Chattschema onsdagar 19:00 eller 20:00
Kursstart våren 2018: Start den 24 januari.

Bokningsvillkor
Bokningen är bindande, men om deltagaren blir sjuk eller råkar ut för en olycka, återbetalas hela kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg. Om deltagaren avbokar av andra skäl eller inte betalar kursavgiften i tid, återfås inte bokningsavgiften. 

Har du frågor eller funderingar? Maila jorun.moden@gmail.com

Till arrangörens hemsida: http://forfattarkurs.se/