NATURENS APOTEK

Arrangör Rackarungens
Tid 2018-02-24 13:00
Plats Växthuset, Överjärva Gård, Solna
Örtmedicin
900 kr

Våra förmödrar var tvungna att förstå naturen för att överleva och det var hit hon vände sig för att hålla sig och sin familj frisk. Här finns värdefull kunskap och läkekraft för dig att ta del av!

Under denna kurs går vi igenom olika beredningsmetoder för att extrahera välgörande ämnen ur läkeörter. Du får även smaka på olika tinkturer, örter, rötter och spagyriska elixir medan jag berättar om de mytomspunna flygsalvorna vars recept häxorna mottog av djävulen själv.

All denna kunskap är från en tid som föregick vårdcentraler och syntetiska läkemedel, när naturen var det som höll människan vid liv, en tid då örter och kryddor värderades högre än guld.

Detta är en annorlunda och stämningsfull upplevelse i naturskön miljö på Överjärva Gård i Solna. Jag bjuder på hembakta frökex och örtte.


*******************************************************************************

KURSLEDAREN
Kursen hålls av mig Emma Kronborg, utbildad hudvårdsterapeut och pedagog och verksamhetsägare på Rackarungens. Inga förkunskaper krävs.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem. 


VÄGBESKRIVNING
Ta pendeltåget till Ulriksdal. Sväng höger efter trapporna från perrongen så att du har ett vitt nybyggt hus som det står Johnsson & Johnsson på, på din högra sida.
Sväng sedan första till vänster och följ vägen en bit tills du har ett rött trähus framför dig. Fortsätt rakt på asfaltsvägen med tågspåren på vänster sida. Lite längre fram ligger Ulriksdals Golf med en brun byggnad på höger sida.
Överjärva gård ligger på vänster sida så håll vänster när du kommer till anslagstavlan och följ vägen mellan de röda trästugorna så kommer du fram till ett vitt stenhus med röda dörrar där kursen äger rum.

BOKNINGSVILLKOR
Kursledaren förbehåller sig rätten att ställa in en kurs eller event vid för litet antal deltagare. Vid inställd kurs/event återbetalas hela kursavgiften.

Kursledaren följer distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) när det gäller ångerrätt. Förutom vad gäller fristen för ångerrätt är anmälan bindande. Vid avbokning samma dag som kursstart, debiteras hela kursavgiften.