Förbeställningar av novellsamlingen "Imorgon åker vi hem"

Arrangör Monika Orski
Förbeställningar 2017-10-13 12:002017-11-10 00:00

Eventet stängt för nya bokningar

Köp boken i säcken!

Novellsamlingen I morgon åker vi hem ges ut av Axplock förlag och dyker upp i handeln 15 november 2017. Här kan den förbeställas, för hämtning vid releasemingel 9 november eller för att få den hemskickad.

Bokens baksidestext:

Många tvingas emigrera, medan andra nekas utresa. När det folkdemokratiska Polen driver en antisemitisk kampanj drygt tjugo år efter krigsslutet, resulterar det bland annat i att en del av de återstående judarna flyttar till Sverige. Det ger nya berättelser, om dem och människorna kring dem.

En ung man som blir religiös, hans syster som söker kontakt, och en stillsam begravning. En överlevande från koncentrationslägren är inte säker på att hon vill ha något skadestånd, och en mor funderar över ordet modersmål. En kvinna blir förälskad, och en pojke lockas av någonting förbjudet. Vardag och våld.

Novellerna i den här samlingen rör sig kring en judisk släkt i Stockholm, Jerusalem och Warszawa. Berättelserna spänner över fyra generationer. Varje novell är fristående, men tillsammans bildar de också en väv där gestalter tillåts vandra mellan olika berättelser.